Prechod na navigáciu block menu Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 3
RohožníkHľadať
 
 

Ochrana osobných údajov

Informácie o spracúvaní osobných údajov

Riadne spracúvanie osobných údajov v zmysle platnej legislatívy je pre Obec Rohožník, veľmi dôležité a ochrana osobných údajov je prioritou. V tejto súvislosti by sme Vás radi informovali o spracúvaním osobných údajov v podmienkach obce v spojení  s novou právnou úpravou, Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a voľnom pohybe takýchto údajov („Nariadenie GDPR“) a zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, („Zákon o ochrane osobných údajov“).

Vzhľadom na rozsiahlosť  Nariadenia GDPR a Zákona o ochrane osobných údajov, sme pre lepšiu prehľadnosť informácie o spracúvaní osobných údajov pripravili vo forme nasledujúcich otázok a odpovedí:

  1. Kto je prevádzkovateľom vašich osobných údajov?
    Prevádzkovateľom osobných údajov je Obec Rohožník (ďalej aj Obec).
     
  2. Prečo spracúvame Vaše osobné údaje a na aký účel?
    Vaše osobné údaje spracúvame v rámci Obce, za účelom plnenia zákonom uložených povinností a poskytovania služieb obyvateľom a návštevníkom obce.
     
  3. Aký je oprávnený záujem pre spracúvanie osobných údajov?
    Oprávneným záujmom Obce je plnenie uložených povinností v rámci výkonu samosprávy a výkonu prenesenej štátnej správy.
     
  4. Aké subjekty majú prístup k vašim osobným údajom?
    Z dôvodu zaistenia riadnej činnosti Obce, majú k Vašim osobným údajom prístup zamestnanci Obce a poverené osoby na spracúvanie osobných údajov.
     
  5. Aké dlhé obdobie máme uložené Vaše osobné údaje?
    Vaše osobné údaje uchovávame počas trvania Vášho vzťahu s Obcou.Po ukončení Vášho vzťahu a všetkých záväzkov vyplývajúcich so vzťahu s Obcou uchovávame vaše osobné údaje počas obdobia, ktoré je vyžadované v zmysle platnej legislatívy.
     
  6. Aké sú Vaše práva v súvislosti so spracúvaním osobných údajov?
    Máte právo kedykoľvek sa obrátiť na Obec a požadovať informácie a prístup k spracúvaniu osobných údajov. Taktiež máte právo na výmaz, právo na opravu nepresných alebo neúplných osobných údajov, právo na obmedzenie spracovávania, uplatnenie námietky proti profilovaniu a automatizovanému rozhodovaniu a na prenositeľnosť údajov. Svoje práva môžete uplatniť na mailovej adrese: zodpovednaosoba@rohoznik.sk prípadne písomne na adrese Obecného úradu. S prípadnou sťažnosťou sa môžete obrátiť aj na Úrad na ochranu osobných údajov.
     
  7. Používame profilovanie a automatizované rozhodovanie pri spracúvaní vašich osobných údajov?
    Obec v rámci spracúvania osobných údajov nevyužíva automatizované informačné systémy a ani profilovanie.
     

Ak máte k informáciám o spracúvaní osobných údajov akékoľvek otázky, alebo pripomienky, kontaktujte nás prosím na emailovej adrese zodpovednaosoba@rohoznik.sk, alebo priamo písomne na adrese Obecného úradu.

                                                                      Obec Rohožník


 

dnes je: 21.7.2018

meniny má: Daniel

webygroup
ÚvodÚvodná stránka